друкувати


Держпродспоживслужбу розвалять, щоби МОЗ отримало контроль над Санітарно-епідеміологічною службою

20 серпня 2020, 14:19

Боротьба між Міністерством охорони здоров’я (МОЗ) і МЕРТ за контроль над Санітарно-епідеміологічною службою (СЕС) перейшла у гостру фазу. Про це йдеться у матеріалі AgroPolit.com. Видання посилається на текст документа (є у розпорядженні) з реорганізації Держпродспоживслужби, який намагалися проштовхнути на останньому засіданні Кабміну. Відповідно, за проєктом постанови, увесь контроль над СЕЗ передається у руки головного санітарного лікаря України та МОЗ.

«Щоб розібратися із санітарним питанням, прем’єр Денис Шмигаль 8 серпня дає відповідне доручення — як реанімувати СЕС. 17 серпня Міністерство охорони здоров’я показало єдиний правильний (на їхню думку) шлях. Нічого кращого там не придумали, ніж збудувати незрозумілу нову вертикаль під себе, розваливши при цьому вже діючу структуру ДПСУ (маразм у стінах Кабміну посилюється). Весь цей геніальний план складається із трьох частин», — пише видання і підкріплює це документом.

Про три складові цього плану й текст самого проєкту постанови дивіться у матеріалі. 

Нагадаємо, що у травні 2017 року Санітарно-епідеміологічну службу ліквідували як розплідник корупції. Другий шанс «феніксу» дали після спалаху коронавірусу у світі: на цю проблему увагу звернув особисто президент Володимир Зеленський, хоча руку на пульсі мав би тримати уряд