друкувати


ЄБРР і ФАО привітали прийняття закону про сільськогосподарську кооперацію

19 серпня 2020, 15:00

ЄБРР і Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (FAO) вітають прийняття Верховною Радою України законодавства в сільськогосподарській кооперації. Про це у facebook написав старший радник із зовнішніх зв'язків в країнах Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії «Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР)» Антон Усов.

«Об'єднання всіх ключових питань сільськогосподарської кооперації в єдиному законі робить процес створення і управління с/г кооперативами більш прозорим і зрозумілим для всіх сільгоспвиробників. Основою документа стали міжнародні кооперативні принципи і кращі сучасні практики розвитку кооперації, адаптовані під потреби України, зокрема фахівцями FAO і ЄБРР», – йдеться у повідомленні.

Він зазначив, що закон дозволить кооперативам стати повноцінними учасниками національних та міжнародних ринкових відносин, створить нові можливості для підвищення конкурентоспроможності та ефективності економічної діяльності кооперативів.

Нагадаємо, що 15 серпня 2020 року набув чинності новий Закон України «Про сільськогосподарську кооперацію» №0856, який підписав президент 12 серпня

Народний депутат, голова підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу Олег Тарасов лобіював у парламенті прийняття цього законопроєкту.