друкувати


Україна має намір збільшити постачання сільгосппродукції до Ізраїлю, – уряд

18 серпня 2020, 12:00

Україна готова гарантувати безперебійні поставки продовольчих товарів і сировини до інших країн світу, а також розширити експорт сільськогосподарської продукції до Ізраїлю. Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів з посиланням на віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольгу Стефанишину.

«Ми розуміємо, що поширення коронавірусу по всьому світу негативно впливає на світову економіку. Саме тому нам сьогодні слід шукати спільні шляхи для активізації економічного й інвестиційного співробітництва між нашими країнами», – цитує прес-служба Стефанишину.

За її словами, в цих умовах важливе значення має запуск угоди про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем.

Ми підтверджуємо свою готовність до подальшої співпраці в аграрному секторі з Ізраїлем. Водночас ми підтверджуємо свою готовність до подальшої співпраці в аграрному секторі з Ізраїлем і сталого експорту української сільськогосподарської продукції на ізраїльський ринок», – заявила Стефанишина.

Нагадаємо, що за І півріччя 2020 року український АПК експортував продукції на $10,27 млрд, що всього на 1% більше, ніж у 2019 році.