друкувати


За І півріччя 2020 року український АПК експортував продукції на $10,27 млрд, що всього на 1% більше, ніж у 2019 році

17 серпня 2020, 14:34

За І півріччя 2020 року український АПК експортував продукції на $10,27 млрд, що всього на 1% більше, ніж у 2019 році. Так прокоментувала для AgroPolit.com ситуацію в екпортній політиці країни екс-т.в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева.

За її словами, результат перших 6 місяців демонструє, що говорити про відчутне нарощування обсягів експорту продукції АПК ми не можемо. 

Регіональна структура експорту залишилася традиційною для останніх років: найбільше ми експортували продуктів АПК до країн Азії (на $4,99 млрд), на другому місці – країни ЄС ($2,9 млрд), на третьому – країни Африки ($1,57 млрд). Зміни на наших традиційних ринках збуту пов’язані з загальною економічною турбулентністю і високим ступенем невизначеності на глобальних ринках. З одного боку, ми бачимо, що попит на основні сільськогосподарські товари не знизилось, попри кризу, викликану COVID-19, та водночас цінова ситуація для деяких культур (кукурудза) залишається не дуже сприятливою», – заявила Ольга Трофімцева.

Детальніше про загрозу втрати ринків ЄС читайте у матеріалі: Недописана експортна стратегія: як Україні використати аграрний потенціал і не втратити ринки Китаю, ЄС, США, Канади та Ізраїлю