друкувати


Наступного тижня уряд може розглянути кандидатуру на посаду керівника «Укрзалізниці»

13 серпня 2020, 18:00

Кабмін на наступному тижні у середу (19 серпня) планує розглянути кандидатуру на посаду голови правління «Укрзалізниці». Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій під час візиту на авіаційний завод у Харкові, передає Інтерфакс-Україна. 

Ми маємо отримати сьогодні напрями від наглядової ради "Укрзалізниці" з рекомендацією переможця в результаті відбору й на наступному засіданні уряду в середу, сподіваюся, вже зможемо розглянути кандидатуру. Тож буде новий керівник, розповів міністр.

За даними сайту «Економічна правда», на розгляд Кабміну подадуть кандидатуру Володимира Жмака.

Володимир Жмак – член наглядової ради аеропорту «Бориспіль». У 2015-2016 роках працював першим заступником голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі. До цього він обіймав керівні посади в групі ТНК-BP, яка входила до списку десяти найбільших приватних нафтових компаній у світі за обсягами видобутку нафти.

Також був радником президента «Київстару»: відповідав за розвиток нових напрямів бізнесу. Упродовж семи років він входив до наглядової ради цієї компанії, два роки був членом ради Європейської бізнес-асоціації.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів у середу має намір розглянути законопроект про перелік із 188 компаній, заборонених до приватизації, свідчить порядок денний урядового засідання.