друкувати


Богдан Банчук: Для підвищення ефективності Аграрного фонду нам потрібно 4-5 КХП у різних регіонах України

13 серпня 2020, 08:30

Для підвищення ефективності Аграрного фонду потрібно 4-5 КХП у різних регіонах України. Про це в ексклюзивному інтерв’ю АgroРolit.com розповів в.о. голови  правління Аграрного фонду Богдан Банчук.

«Для підвищення ефективності Аграрного фонду нам потрібно 4-5 КХП у різних регіонах України. Таким чином, ми змогли б зберігати і переробляти зерно та поступово модернізовувати ці підприємства. Це дозволило б нам зменшити обсяг усіх наших виробничих витрат на 10-15%. Не менш важливо й те, що на цих підприємствах ми зможемо контролювати процеси зберігання і переробки. Для нас дуже важливо, щоб те, що ми завозимо на склади, там і залишалося, тоді ніякі миші нічого не їстимуть. А власна переробка дозволить задовольнити 25% внутрішнього ринку борошна та розпочати переробку нішових культур», — заявив він.

За словами Банчука, якщо перед урядом постало завдання посилити продовольчу безпеку в країні, то АТ «Аграрний фонд» готовий долучитися до її забезпечення, посиливши своє виробництво за допомогою кількох переробних потужностей та об’єктів для зберігання і переробки у різних областях України.

Нагадаємо, раніше Богдан Банчук заявив, що з власною переробкою Аграрний фонд може бути успішною та ефективною держкомпанією. 

Також Аграрний фонд законтрактував за форвардною програмою 95 тис. т зернових у 2019\20 МР.