друкувати


У МЕРТ пояснили, як відкриття ринку землі вплине на виноградарство і садівництво

13 серпня 2020, 09:25

Відкриття ринку землі з липня 2021 року дозволить розвивати садівництво, виноградарство і хмелярство. Наразі виноградарство в Україні перебуває у частковому застої, а садівництво, навпаки, активно розвивається. Про це заявив під час відкриття виставки «Agro-2020» міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко, передає УНН. 

«Програма «Фінансова підтримка розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства». Тут у нас є хороші та змішані результати. Є хороші результати по садівництву, розвиток цього напряму в Україні останні 4-5 років був дуже активним», – сказав Петрашко.

За його словами, така програма надає компенсацію на придбання садівного матеріалу, будівництво, реконструкцію холодильників та цехів, а також придбання техніки та обладнання.

Ми вважаємо, що з відкриттям ринку землі 100 гектарів в одні руки з липня наступного року — такі ніші, як виноградарство, садівництво і хмелярство набудуть додаткового імпульсу та стимулу», – додав Петрашко.

А щодо виноградарства він додав, що останні півтора року в Україні воно перебуває в частковому застої.

Нагадаємо, що українські виноградарі й винороби звернулися до президента та уряду з проханням зменшити податкове навантаження для мінімізації економічних наслідків пандемії COVID-19 і загальнонаціонального карантину.