друкувати


У Києві затримали організатора схеми розкрадання 1300 т пшениці з Держрезерву

12 серпня 2020, 10:30

У Києві правоохоронці затримали організатора схеми розкрадання майна одного з підприємств Держрезерву. Про це інформує прес-служба МВС.

«Правоохоронці затримали радника директора одного з державних підприємств Державного агентства резерву України під час отримання 1 000 000 гривень неправомірної вигоди. Підозрюваний вимагав хабар за надання підроблених документів, які надають право отримати зерно зі складів державного підприємства», — йдеться у повідомленні.

Тож слідчі ГУ Нацполіції за процесуального керівництва Офісу генпрокурора та оперативного супроводження СБУ затримали зловмисника в порядку ст. 208 КПК України.

Правоохоронці встановили, що радник директора одного з держпідприємств Держрезерву, використовуючи підроблені документи, створив злочинну схему заволодіння майном Держрезерву третіми особами.

Уточнюється, що за 1 млн грн хабара зловмисник надав приватному підприємцю підроблені документи про отримання від підконтрольної йому юридичної особи на зберігання до складів держпідприємства пшениці масою 1 300 т, та пшениця на склад так і не надійшла.

Згодом приватний підприємець міг звернутися з отриманими підробленими документами до Держрезерву та отримати нібито передане ним на зберігання зерно пшениці.

Як зазначається, таким чином зловмисник мав надати можливість заволодіти сільгосппродукцією, що належить державі та зберігається на цьому держпідприємстві, на загальну суму близько 8 мільйонів гривень.

Дії затриманого кваліфіковано за ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 190 (Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) ККУ. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від п'яти до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Держрезерві не дорахувалися зерна на 800 млн грн.

Детальніше про розкрадання у Держрезерві читайте у публікації AgroPolit.com — Меч над Держрезервом України. Як довго проіснує державна компанія?