друкувати


Фермер із Київщини створює власні сорти та препарати

7 серпня 2020, 18:00

Фермер із Київщини Леонід Центило створив тисячі сортів насіння, адаптованих до різних погодних умов. Проте незначна частина з них отримала державну реєстрацію. Про це розповів один із найвпливовіших у рейтингу минулого року аграріїв Київщини, директор господарства «Агрофірмі «Колос», у сюжеті «Як працює український фермер: «кремнієва долина» Леоніда Центила» на Kurkul.com. 

Як зазначив аграрій, вирощування якісного сортового насіння дозволяє в рази збільшити прибуток з гектара, ніж вирощування товарного зерна.

«Завдяки селекційному процесу підприємство має можливість отримати ефективність не за рахунок валу зібраної продукції, а завдяки впровадженню нової технології та її реалізації на ринку», — зазначив Леонід Центило.

Також підприємство інтенсивно займається новим для сільського господарства напрямом — сучасна сільськогосподарська мікробіологія. Наразі нараховують понад 20 штамів мікроорганізмів, чимало зареєстрованих мікробних препаратів, які широко застосовуються як у рослинництві так і в тваринництві. Пріоритетною моделлю є збереження й відновлення родючості ґрунтів.