друкувати


Україна увійде до п’ятірки найбільших експортерів зерна

7 серпня 2020, 16:00

Україні передбачили вдале десятиліття в контексті реалізації експорту зерна на світовому споживчому ринку продукції. Про це свідчать дані прогнозу з боку Організації економічного співробітництва та розвитку і Всесвітньої продовольчої організації.

Вказується, що з поточного та по 2029 рік Україна буде надзвичайно успішною в експорті зернових культур. У перспективі, країна збільшить власні експортні можливості на 14%, що в кількісному значенні дорівнює 39 млн т.

Більш того, даний показник складе 3% в контексті світових обсягів виробництва зерна. Це сьоме місце у всесвітньому рейтингу, а щодо експорту кукурудзи Україна взагалі може стати четвертою серед топ-5 найбільш успішних країн світу.

Повідомляється, що на кінець 2029 року продуктивність засіву кукурудзи збільшиться майже на 1 тонну і дійде до рівня 7,81 т/га землі.

У цьому ж контексті, аналогічний рівень виробництва з боку Америки на момент 2019 року оцінювався в 10,5 т на один га землі, що говорить про успіху і хороші перспективи для України.

Нагадаємо, наступного тижня МЕРТ узгодить обсяг експорту українських зернових.