друкувати


У парламенті не дочекалися розгляду законопроєкту про захист виробників молока

9 серпня 2020, 06:15

У парламенті не дочекалися розгляду закону, що захищає виробників молока, який було зареєстровано ще в травні. Йдеться про законопроєкт №3516 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів, що імітують молоко та молочні продукти». 

Автори законопроєкту – Олег Тарасов, Іван Чайківський, Петро Юрчишин і група депутатів. Суть закону – запровадити обов'язкове визначення продуктів, які виготовлено із замінників молочки та заборонити вживати терміни, які стосуються молока, навіть назв тварин щодо харчів не з молока. 

«Поряд із традиційними молочними продуктами на полицях торгових мереж з’явилися дуже схожі з ними продукти, які, однак, не мають відповідної харчової цінності – продукти з невластивими раніше добавками: рослинними (пальмовими) жирами, білками, замінниками лактози, штучними барвниками й іншими інгредієнтами та складниками, що додаються для зменшення собівартості продукції. Водночас такі продукти реалізуються разом із звичайними молочними продуктами та мають маркетингові назви-запозичення на кшталт: «молочний продукт», «сирний продукт», «сметанка», «сирочок», та незначно відрізняються за ціною», – вказано у пояснювальній записці до законопроєкту.

Законопроєкт пропонує такі нововведення:

Нагадаємо, AgroPolit.com проводить опитування, де сектор може висловити свою думку, які варто зробити кроки уряду та МЕРТ для розвитку, зокрема, галузі тваринництва. Для участі переходьте за посиланням