друкувати


Аграрія призначили губернатором Кіровоградщини – досьє

6 серпня 2020, 11:32

Аграрія Валерія Міщенко призначили головою Кіровоградської ОДА. Погодження Міщенка на посаді губернатора відбулось під час засідання уряду. Наказ про призначення має підписати Володимир Зеленський

Міщенко має 8 аграрний підприємств, які заснував у Кіровоградській та Чернігівській областях. Обробляє 14 тис. га землі. Під час виступу в уряді сказав, що після призначення на посаду голови ОДА бізнес переоформить на сина. З біографією кандидата на посаду можна ознайомитись за посиланням.  

Про призначення на державну посаду та наявність бізнесу, згортати який не планують у промові в уряді Валерій Міщенко сказав так:

«Я бачу конфлікт інтересів. Коли мені запропонували, я сказав, що це може бути конфлікт інтересів, – але мені на це сказали, що в мене не буде конфлікту інтересів», – сказав Міщенко.

Валерія Міщенко призначили після того, як звільнили з посади губернатора Андрія Балоня. Останнього разом зі спільником 25 червня 2020 р. спіймали на хабарі на суму 1,8 млн грн. та повідомили про підозру у скоєнні злочину.