друкувати


МЕРТ пропонує сформувати систему агрострахування аналогічну банківській  

4 серпня 2020, 13:00

МЕРТ пропонує сформувати таку ж систему агрострахування, як зараз працює система компенсації за банківськими відсотками.  Про це в матеріалі на АgroРolit.com заявив член депутатської групи «Партія «За майбутнє», секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський.

«Суть наступна: фермер страхує, сплачує за договором страховий платіж, а держава компенсує частину цього платежу.  За задумом міністерства, всі учасники ринку зможуть брати участь в агрострахуванні, щоб не було якоїсь певної монополії. Учасниками агрострахування зможуть стати фермери, сільгосптоваровиробники різних форм власності. Об’єктами страхування будуть посіви, насадження та урожай, а також тварини, риба, біоресурси, сім’ї бджіл», – заявив Іван Чайківський.

Більше читайте за посиланням.

Нагадаємо, що попередньо механізм агрострахування передбачає три основних об’єкти сільськогосподарського страхування: посіви та урожай сільськогосподарських культур, багаторічні насадження та їхній урожай,  сільськогосподарські тварини, риба, водні біоресурси та  сім’ї бджіл у вуликах.