друкувати


Підписано Протокол про взаємодію у сфері боротьби з митними правопорушеннями між Україною та Азербайджаном ― Насіров

14 липня 2016, 13:55

Голова Державної служби України Роман Насіров та Голова Державного митного комітету Азербайджанської Республіки Алієв Айдин Алі оглу підписали Протокол між Державною фіскальною службою України та Державним митним комітетом Азербайджанської Республіки про взаємодію у сфері боротьби з митними правопорушеннями, пов'язаними з переміщенням товарів повітряним транспортом. Про це повідомляє прес-служба ДФСУ.

Підписання документу відбулося у м. Баку, Азербайджанська Республіка.

«Підписання Протоколу свідчить про взаємну зацікавленість покращувати роботу митних органів та поглиблювати взаємодію у сфері обміну інформацією. Реалізація положень Протоколу сприятиме підвищенню ефективності боротьби з контрабандою та іншими правопорушеннями, віднесеними до компетенції митних органів України та Азербайджану», ― наголосив голова ДФСУ.

Він зазначив, що Протокол передбачає визначення уповноважених підрозділів, які будуть обмінюватися інформацією по мірі її надходження.

«Інформація буде стосуватися осіб, які причетні до незаконного переміщення товарів і предметів повітряним транспортом, а також товарів, що переміщують із порушенням митного законодавства однієї зі Сторін», ― повідомив Голова ДФС.

Таким чином, укладання Протоколу створить правові підстави для розвитку двосторонньої співпраці між митними органами України та Азербайджану в сфері боротьби з митними правопорушеннями, пов'язаними з переміщенням товарів повітряним транспортом.