друкувати


В Україні з’явилися перші приватні виробники спирту, – «Укрспирт»

3 серпня 2020, 17:00

Міністерство фінанасів України видало ліцензії на виробництво спирту іншим заводам, таким чином в Україні з’явилися перші приватні виробники спирту. Про це на своїй сторінці у facebook написав директор державної компанії «Укрспирт» Сергій Блескун. 

«Зокрема,поступово кількість наших клієнтів зменшуватиметься. Компанії будуть відмовлятись брати спирт в колишнього монополіста і купуватимуть там, де вигідніші умови. Це очікувано і це відбувається прямо зараз. Так працює відкритий ринок. Однак затягувати з приватизацією Укрспирту не можна. Це буде рівносильне тому, що заводи підприємства стануть непотрібні. Цей варіант подій для мене є неприпустимий. Тому ще раз наголошую на необхідності найшвидшої приватизації об‘єктів (виробничих площадок) ДП Укрспирт! І тут ми на одній хвилі з професіональною та потужною командою Фонда державного майна України та міністерства економічного розвитку та торгівлі. Вони – великі майстри своєї справи,  – зазначив Блескун.

За його словами, у зв'язку з демонополізацією ,зараз також важливий контроль за об'ємом виробництва і реалізації спирту зі сторони держави. Блескун додав:

Раніше ми зводили всі обсяги реалізації, бачили, хто скільки реалізовує спирту як по нашим, так і по іншим заводам, по покупцям, але зараз такої можливості у нас нема. Ми не монополісти , ми тепер одні з.... Ринок без монополії)! Рухаємось в прогнозовано нових умовах, наближуємо приватизацію. Слідкуйте за позитивними новинами, вони скоро)....

Нагадаємо, що Фонд державного майна України може виставити на продаж заводи, що входять до складу держпідприємства «Укрспирт», вже наприкінці літа поточного року.