друкувати


На Чернігівщині – новий рекорд врожайності пшениці

3 серпня 2020, 09:27

На Чернігівщині встановлено рекорд України в категорії «Агропромисловий омплекс» – найвища врожайність зерна: рекордним урожаєм 101 ц з 1 га на площі 211 га відзначився сорт озимої пшениці «Берегиня» селекціії Миронівського інституту пшениці імені Василя Ремесла Національної академії аграрних наук України. Про це повідомляє record.org.ua. 

Повідомляється, що насіння пшениці для цієї площі  СТОВ «Батьківщина» придбали минулого року у державному підприємстві «Івківці».

Рекорд зафіксувала експерт Національного проєкту «Книга рекордів України» Юлія Бичай, під контролем якої було проведено відповідні заміри зібраної площі та зважування намолоченого зерна.

Дипломами «Книги рекордів України» нагороджено головного агронома СТОВ «Батьківщина» Володимира Якименка та директора ДП «Івківці» Ганну Кравченко.

Нагадаємо, що українські аграрії з початку нового маркетингового року (МР, липень 2020 — червень 2021) експортували 2,33 млн т зерна, що на 1,12 млн т менше, ніж за аналогічний період минулого року.