друкувати


Уряд уже 6 місяців не подає до ВР списку заборонених до приватизації підприємств, — ФДМУ

2 серпня 2020, 09:00

Фонд державного майна занепокоєний тим, що Кабінет міністрів уже 6 місяців не може подати до Верховної Ради список підприємств, які він вважає за необхідне внести до списку заборонених до приватизації. Про це голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко повідомив у Facebook.

Він вбачає «тривожні сигнали в тому, що «уряд вже 6 місяців не може подати на ВР список підприємств, які уряд вважає за необхідне внести до списку заборонених до приватизації».

«Чергова порція об’єктів для передачі в Фонд (для подальшої приватизації - ред.) проходить надцяте коло і за 5 місяців обговорень список скоротився з 360 об’єктів до 253, а вчора на урядовому комітеті відправили на доопрацювання..... І щось там дуже стратегічне і комусь потрібне ... Слідкуємо усі уважно за руками і прізвищами»,- написав Сенниченко.

Керівник відомства нагадав, що з початку року Фонд держмайна провів понад 1200 аукціонів. І серед об’єктів, що перейшли у приватну власність, були як недорогі активи, так і дуже вартісні.

Кожен день в усіх куточках України відбуваються прозорі аукціони. Тільки за результатами вчорашнього дня до бюджету надійде 3,65 млн гривень від аукціонів з продажу державного майна. Левову частку цієї суми забезпечив продаж будівлі управління статистики на Рівненщині. За неї в ході аукціону боролися 36 підприємців (більше, ніж за «Дніпро»), і в підсумку переможець аукціону отримав актив за 3,5 мільйона»,- зауважив Сенниченко.

 

Нагадаємо, Фонд держмайна анонсує 34 онлайн-аукціони наступного тижня, серед лотів — аграрні підприємства.