друкувати


В Україні з'являться сучасні прикордонні інспекційні пости

31 липня 2020, 17:00

За ініціативи Мінекономіки та підтримки уряду найближчим часом буде відновлено фінансування будівництва сучасних прикордонних інспекційних постів у межах Програми «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство». Про це заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Сергій Глущенко, передає прес-служба відомства.

Відновлення фінансування дозволить до кінця цього року запроєктувати перші два з 10 постів, передбачених Програмою. В цілому, до липня 2022 року необхідно буде привести у відповідність до вимог ЄС 35 таких постів.

«По периметру нашої країни починаємо будувати сучасну інфраструктуру, яка дозволить нашим ветеринарам і фітосанітарам краще захищати внутрішній ринок і нас із вами, як споживачів, від небезпечних харчових продуктів та інших небезпечних вантажів», — наголосив Сергій Глущенко.

З метою обрання майданчиків для розбудови перших двох прикордонних інспекційних постів протягом декількох останніх заступник міністра відвідав наступні пункти:

З побаченого на місцях до швидкої розбудови найкраще виявилися готовими пункти пропуску «Ужгород» (на кордоні України зі Словаччиною), а також «Виступовичі» (на кордоні України з Білоруссю). 

Загальна сума, яка у 2020 році буде виділена на розбудову двох прикордонних інспекційних постів, становитиме 28,3 млн грн. Відновлення фінансування очікується в серпні.

Нагадаємо, в Україні запрацюють оновлені пункти пропуску тварин і прикордонні інспекційні пости.