друкувати


Набули чинності зміни до типового договору оренди землі

31 липня 2020, 16:10

Кабмін вніс зміни до типового договору оренди землі, 30 липня відповідна постанова Кабінету міністрів від 22 липня №650 набула чинності. Про це повідомляється на сайті КМУ.

Передбачено, що при оренді землі під полезахисними лісосмугами, які обмежують масив земель сільськогосподарського призначення, зазначаються:

Заходи з утримання і зберігання лісосмуг з такими характеристиками здійснюються орендарем відповідно до встановлених Кабміном правилами. У разі передачі в оренду державної або комунальної землі сільськогосподарського призначення (сільськогосподарські угіддя) включається право орендодавця вимагати від орендаря збереження родючості ґрунтів шляхом проведення не рідше від одного разу на три роки перевірки стану орендованих ділянок на відповідність показникам агрохімічного паспорта земельної ділянки.

За передачі в оренду ділянок меліорованих земель і тих, на яких проводиться гідротехнічна меліорація, включається зобов’язання орендаря здійснювати інвестиції в розвиток і модернізацію відповідних меліоративних систем та об’єктів інженерної інфраструктури та сприяти їхній належній експлуатації.

Також під час оренді с/г землі може включатися вимога щодо: