друкувати


Озвучили наслідки об'єднання у сільгоспкооперативи для молочарства

5 серпня 2020, 06:56

Про наслідки об'єднання у сільськогосподарські кооперативи для молочарства розповів народний депутат Олег Тарасов. Він пояснив можливості ухваленого парламентом закону №0856 у блозі для AgroPolit.com.

«Давайте розглянемо один із прикладів кооперації на селі – виробництво молока.  Для багатьох селян продаж молока – це основний заробіток. Одноосібні господарі не можуть забезпечити реалізацію великих партій молока, тому змушені здавати молоко за низькими цінами. Але об’єднавшись у молочний кооператив, люди отримають можливість здати молоко своєму кооперативу, який продасть його переробнику дорожче, а різницю в ціні буде розділено між членами кооперативу. При розширенні своєї діяльності кооператив зможе придбати і молоковоз, і холодильне обладнання, а з часом і власний завод», – сказав Тарасов.

Нагадаємо, 21 липня на позачерговому засіданні парламент ухвалив закон №0856 «Про сільськогосподарську кооперацію». Його розробляли депутати попереднього 8-го скликання та розглядали у профільному комітеті парламенту 9-го скликання.