друкувати


Рутицька підвела підсумки і розказала про свої плани ― офіційно

13 липня 2016, 20:40

Заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька розповіла про свої досягнення на цій посаді та озвучила плани.

«За кілька тижнів було б два роки моєї роботи в міністерстві… Увесь цей час з 2014 року я змогла зробити так, щоб іноземні інвестори змагалися за українських агровиробників, вітчизняна продукція була конкурентоспроможна на світовій арені, а експортери мали доступ на всі світові ринки. І в той же час, не було бюрократичних та корупційних перепон для ведення бізнесу. Дуже рада, що за час моєї роботи, вдалося відкрили 9 нових ринків і реалізували важливі дерегуляційні ініціативи, які дозволили заощадити більше $300 млн. Ефект від відміни тільки одного карантинного сертифікату у портах ― близько двох днів з логістики, а у грошовому еквіваленті економія до 1 млрд грн», ― написала вона на своїй сторінці в Фейсбуці. 

За її словами, не менш важливою є й відвойовані її командою підтримка малих та середніх виробників, які і й складають основну частину аграрного сектору.

Мені вдалося результативно працювати в цих напрямках на посаді заступника міністра, впевнена, буду не менш ефективна і поза міністерською будівлею… Для мене важливо, щоб аграрний сектор згадували не тільки, коли потрібні гроші до бюджету та валютна виручка. Українські аграрії мають великий авторитет закордоном. Але їх вплив на рішення щодо майбутнього країни є значно менший, ніж їх внесок в економіку України. Маю надію, що ця ситуація зміниться. В лідерах політичних партій та державних установ мають бути не тільки банкіри та юристи, а й представники найпотужнішого сектору країни», ― додала вона.

Поділилася й планами на майбутнє. 

Моя головна задача на майбутнє ― посилення позицій українських компаній на світовому ринку. Декілька вітчизняних аграрних компаній вже стали глобальними лідерами в своїх секторах, і кількість таких глобальних лідерів має постійно зростати. Окрім того, як економіст ― кібернетик, я продовжую роботу в напрямках синергії агарної сфери та ІТ. Я живу в Україні і хочу споживати виключно безпечну та якісну продукцію, яка перевірена за допомогою найсучасніших технологій. Старт нового проекту буде незабаром. Але про нього згодом», ― розповіла Владислава Рутицька. Вона також повідомила, що підтримує позицію чиновників-технократів про те, щоб якнайшвидше завершити реформу держслужби. «Щоб ефективні керівники отримували достойну оплату, і повернення реформаторів нової генерації до бізнесу зупинилось», ― уточнила вона.

Нагадаємо, що Владислава Рутицька працювала в трьох урядах і з трьома міністрами. ЇЇ було призначено17 вересня 2014 року в уряді Арсенія Яценюка. Після призначення нового уряду 14 квітня 2016 року вона залишилася працювати у команді Міністра аграрної політики та продовольства Тараса Кутового.