друкувати


У Мін’юсті дали поради, як мінімізувати ризики рейдерських атак

22 липня 2020, 08:24

У Міністерстві юстиції України порадили, як мінімізувати ризики рейдерських атак. Про це повідомляється у Телеграм-каналі відомства.

​​Зазначається, що рейдерські атаки залишаються справжнім викликом для українського бізнесу. Типовими помилками потенційних жертв «мисливців» за чужим майном є:

Зазвичай рейдерське захоплення відбувається через незаконні зміни в корпоративній структурі підприємства – затверджується статут у новій редакції та вносяться зміни до ЄДРПОУ, – ідеться в повідомленні.

Мінімізувати ризики, пов’язані з рейдерськими діями, можна, розставивши юридичні «пастки», які значно знизять ризики внесення незаконних змін у державні реєстри.

Для представників бізнесу — це, насамперед, належне оформлення установчих документів, зокрема статутів, в яких варто передбачити антирейдерські запобіжники, наприклад:


Будь-яке рейдерство в своїй більшості починається з отримання того чи іншого судового рішення, яке «легалізує» нового власника. Тому не зайвим буде проведення моніторингу даних про фігурування компанії (її засновників) в тих чи інших судових процессах, — зазначається у повідомленні.

Такі антирейдерські запобіжники дозволять завжди бути в курсі можливих атак на бізнес і своєчасно їх ліквідувати на стадії зародження.

Нагадаємо, що в Україні набирає обертів новий вид земельного рейдерства, пов'язаний з внесенням добрив.