друкувати


Фермери рекомендують урядовцям передбачити на податкові пільги 24 млрд грн

22 липня 2020, 07:58

Повернутися до системи пільг щодо податку на додану вартість та передбачити на них 24 млрд грн запропонував урядовцям президент Асоціації фермерів та землевласників України Іван Томич. Про це він заявив у коментарі AgroPolit.com до публікації Держпідтримка 2021-2023 рр. очима представників сектору. Які кроки слід зробити уряду.

«Підтримка українського фермера фактично звелася до нуля з часу ліквідації пільг щодо податку на додану вартість. Раніше було передбачено на пільги 24 млрд грн, з яких отримували в межах 3 млрд грн дрібні та середні виробники. Це було найбільш прозоро й оптимально з точки зору розвитку економіки. Коли у нас забрали цю останню соломинку, український дрібний виробник, сімейні фермерські господарства опинились у вирі своєї діяльності без перспективи», – сказав Томич.

Нагадаємо,  уряд затвердив порядок отримання держпідтримки фермерами та кооперативами, у яких вони беруть участь відповідно до бюджетної програми 1201150 «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» у 2020 році.