друкувати


Вартість спецдозволів на бурштинові ділянки виросла у 90 разів

20 липня 2020, 07:28

17 липня завершилися відкриті електронні торги по двох ділянках бурштину у Рівненській області – вартість лотів, порівняно зі стартовою ціною, зросла у 37 та у 90 разів відповідно. Про це повідомляє прес-служба Держгеонадр у Facebook

Зокрема, ціна на ділянку «Західна друга» зросла у 37 разів – до 12,6 млн грн, ціна на ділянку «Західна перша» зросла у 90 разів (до 29 млн грн).

«Обидві площі були номіновані на аукціон надрокористувачами, але за результатами конкурентних змагань перемогли не ті компанії, які їх номінували.

У Службі переконані, що саме завдяки можливості чесно змагатись за ліцензію на видобування корисної копалини, результати аукціонів неможливо передбачити, тож і переможцем не обов’язково стає той, хто пропонує ділянку на торги», – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що відкриті електронні аукціони дають змогу створити умови для чесної конкурентної боротьби

Ми бачимо позитивну реакцію ринку: на аукціони приходять компанії, які готові купувати спецдозволи за ринковою ціною і вкладати кошти в українське видобування. У ході торгів вартість ліцензій зростає у десятки, сотні і тисячі разів, а це – прямі надходження до держбюджету», – заявив голова Державної служби геології та надр Роман Опімах.

Нагадаємо, що у червні 2020 року на Рівненщині стартували перші «бурштинові» аукціони.