друкувати


Після укрупнення районів державний бюджет зекономить мільярди гривень – Чайківський

18 липня 2020, 10:39

Після укрупнення районів в Україні, яке стає можливим внаслідок ухвалення парламентом проекту постанови №3650 буде скорочено сотні тисяч посад державних службовців. Про це у кулуарах парламенту розповів AgroPolit.com народний депутат Іван Чайківський.   

«Це укрупнення треба було зробити 5 років тому, а може ще раніше. Тому що сьогодні сотні тисяч чиновників районного рівня, часто дублюючи функції та повноваження один одного, проїдають кошти платників податків. Кошти мають працювати на платників податків – на населення, на людей. З колгоспами ще 20 років тому мали пропасти і районні адміністрації і районні ради. Динаміка розвитку агросектору  давно показала, що колгосп був пережитком радянського періоду. Але, на жаль, ми той районний поділ залишили і прожили з ним 20 років», – заявив Чайківський.

Депутат додав, що попри те, що 17 липня відбулось закриття третьої сесії 9-го скликання та відкриття четвертої сесії відбудеться у вересні 2020 року, у найближчий вівторок 21 липня відбудеться позачергове засідання парламенту, де мають доопрацювати постанову.

Нагадаємо, 17 липня Верховна Рада підтримала проект постанови про утворення та ліквідацію районів № 3650. Замість 490 існуючих районів в областях утворять 136. Їхній перелік уже відомий.