друкувати


На Публічній кадастровій карті може з‘явитися шар водоканалів, — Держгеокадастр

17 липня 2020, 15:30

16 липня 2020 року відбулася зустріч керівництва Держгеокадастру, ДП  «Центр ДЗК», Асоціації  «Укрводоканалекологія» спільно з Водоканалами України щодо створення геоінформаційної системи для підприємств водопровідно-каналізаційного господарства та їх інтеграції з системами Держгеокадастру. Про це повідомляє прес-служба відомства.

За результатами зустрічі з міст обласного значення отримано низку пропозицій стосовно системного програмування, створення єдиної структури та підтримки на загальнодержавному рівні ведення такої інформації на базі профільної асоціації.

Держгеокадастр у свою чергу запропонував модель створення у єдиній системі координат файлів та оформлення проектної документації відповідно до чинного законодавства.

Також сторони вирішили утворити робочу групу щодо напрацювання нормативної бази під керівництвом Голови підкомітету з питань будівництва та проектування Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, засідання якої заплановано на 23 липня 2020 року.

При реєстрації обмежень земельних ділянок, у тому числі з охоронними зонами, створеними від мереж, вноситься до бази ДЗК і сьогодні. Тому Публічну кадастрову карту можна наповнювати відповідною інформацією на підставі документації із землеустрою», – зазначив заступник голови Держгеокадастру Олександр Краснолуцький.

Питання технічного характеру та змін до законодавства заплановано обговорити на наступній зустрічі робочої групи.

Нагадаємо, до Держгеокадастру внесено відомості про 14,6 млн земельних ділянок сільгосппризначення.