друкувати


На Луганщині найвища врожайність пшениці за останні роки

15 липня 2020, 17:30

У Луганській області зібрано близько 30% від усіх посівних площ, виділених під озиму пшеницю. Про урожайність господарств розповідають агрономи на hromadske.radio, передає Kurkul.com.

«Наразі середня урожайність 4,9 т/га. За останніх 4 роки це найвищий урожай, попри всі негаразди, які відбувалися в період вегетації росту озимої пшениці. Починаючи з безсніжної та теплої зими, весняної посухи, відсутності опадів та травневих заморозків», — розповідає Петро Бахмет, агроном господарства «Владар».
Як повідомив Валерій Каут, директор сільгосппідприємства «КАУТ», урожайність пшениці складає 6 т/га, що є рідкісним явищем для господарства.

Любов Безкоровайна, заступниця директора департаменту агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації, повідомила, що жнива на Луганщині виконані лише на 30%.

Озимини в області посіяно 284 тис. га. Обмолочено лише 30% від загальної площі. Середня врожайність становить 3,4 т/га», — зазначає вона.

Також є втрати. Град пошкодив близько на 15 тис. га посівів озимої пшениці у Новоайдарському, Старобільському та Станично-Луганському районах. Але, за прогнозами Любові Безкоровайної, Луганщина буде з хлібом. Жнива триватимуть ще тиждень. Вже у серпні аграрії розпочнуть збір соняшнику.

Нагадаємо, названо області-лідери за обсягами збору врожаю.