друкувати


Держпідтримка АПК на 2021-2023 роки: аграріям компенсуватимуть кошти за встановлення систем краплинного зрошення

14 липня 2020, 13:20

Програма держпідтримки рослинництва поділяється на садівництво/зрошення  — 300-400-500 млн грн (за трьома роками) та нішеві культури (гречка, просо, овес, жито) — 295 млн грн в рік. Про це йдеться у матеріалі AgroPolit.com.

У МЕРТ повідомляють, що підтримка розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства передбачається шляхом часткового відшкодування вартості придбання садивного матеріалу плодово-ягідних культур, винограду та хмелю, проведення робіт із спорудження шпалери і встановлення систем краплинного зрошення та придбання матеріалів, необхідних для проведення таких робіт.

Також передбачаються дотації на нове будівництво та реконструкцію холодильників, цехів первинної переробки, об’єктів із заморожування плодів та ягід, придбання ліній товарної обробки, автоматизованих ліній з їх висушування та переробки.

2020 рік — 800 млн грн (по 400 млн грн – фермерство/кооперативи і підтримка садівництва, виноградарства, хмелярства), — йдеться у повідомленні.

Детальніше читайте за посиланням.

Нагадаємо, що уряд оприлюднив перелік документів для отримання держпідтримки фермерам за програмою «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників». Вона передбачає фінансування за 6 напрямами.