друкувати


Законопроєкт про розпаювання державних земель відновлює соціальну справедливість, — нардеп

14 липня 2020, 10:20

Законопроєкт №3012-2 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення права працівників державних сільськогосподарських підприємств, установ, організацій на одержання земельної частки (паю)» відновлює соціальну справедливість. Про це повідомив секретар аграрного комітету, народний депутат «За майбутнє» Іван Чайківський.

«Порядок паювання земель, переданих у колективну власність с/г підприємств та організаціям, розділив аграріїв на дві категорії. Одні працювали на землі і отримали свої паї і практично 20 років отримують чесну орендну плату, яка сьогодні сягає близько $200 за 1 га. Але є й ті, які працюють на цих підприємствах і нічого не отримують. Десятки тисяч людей сьогодні очікують прийняття цього законопроєкту», — зазначив Іван Чайківський.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила в повторному першому читанні законопроєкт №3012-2 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення права працівників державних сільськогосподарських підприємств, установ, організацій на одержання земельної частки (паю)»

Основні положення законопроєкту:

Земельний довідник України 2020 — інфографічний навігатор по ринку землі