друкувати


У Раді проголосували за законопроєкт про розпаювання державних земель

13 липня 2020, 16:50

Верховна Рада ухвалила в повторному першому читанні законопроєкт №3012-2 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення права працівників державних сільськогосподарських підприємств, установ, організацій на одержання земельної частки (паю)». Про це йдеться на офіційному сайті ВРУ.

За ухвалення законопроєкту проголосували 267 народних депутатів.

Авторами документа є Олег ТарасовІван ЧайківськийМикола Сольський та інші.

Законопроект №3012-2 передбачає розпаювання при:

Приватизації підлягають: 

Деталі про законопроект дивіться за посиланням.

Правовий механізм приватизації земель державних та комунальних сільськогосподарських підприємств, установ, організацій визначений у статті 25 Земельного кодексу України доволі неякісно… чинний механізм приватизації земель державних та комунальних сільськогосподарських підприємств, установ, організацій позбавляє вказані юридичні особи практично усього земельного банку, що робить їхню приватизацію абсолютно нецікавою для інвесторів, внаслідок чого фактично знищуються перспективи збереження відповідної виробничої бази. Також є значні проблеми із забезпеченням земельними ділянками учасниками бойових дій… Для вирішення зазначених проблем було розроблено даний законопроєкт», – вказано у пояснювальній записці до законопроєкту №3012-2.

Нагадаємо, законопроєкт № 3012-2, який передбачає розпаювання державних земель та передачу ділянок колишнім працівникам та пенсіонерам, зареєстрували на початку червня.