друкувати


Біля 30 тис. господарств не користувались спецрежимом ПДВ ― Соколов

12 липня 2016, 14:28

Близько 30 тис. господарств, які є сільгоспвиробниками, знаходяться на 4 групі, не є платниками ПДВ і не використовували спецрежим ПДВ, навіть коли він був. Про це у ексклюзивному інтерв'ю AgroPolit.com повідомив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Михайло Соколов.

Зокрема, він зазначив, що якщо на спецрежимі платниками ПДВ у нас є 15 тис. господарств, то на 4 групі (колишні ФСП) ― близько 46 тис. "Це означає, що близько 30 тис. господарств, які є сільгоспвиробниками, знаходяться на 4 групі, не є платниками ПДВ і не використовували спецрежим ПДВ, навіть коли він був. Виникає питання: чому? Вони настільки маленькі, що у них витрати на адміністрування ПДВ більші, ніж вигоди від того, що вони є платниками та могли б використовувати спецрежим ПДВ", ― розповів Соколов.

Він запевнив, що навіть при скасуванні спецрежиму ПДВ вони все одно будуть у невигідному становищі порівняно з більшими зареєстрованими платниками ПДВ.

"Якщо ви займаєтеся виробництвом, але не зареєстровані як платник, то весь вхідний ПДВ для вас по суті як додатковий податок. Бо ви не можете сформувати податковий кредит на весь вхідний ПДВ і перебуваєте у нерівних умовах з тими, хто більший, хто зареєструвався платником ПДВ і платить державі не весь обсяг зобов'язань, а різницю між зобов'язаннями і сформованим податковим кредитом, як це і повинно бути при сплаті ПДВ", ― підкреслив він.