друкувати


Суд відкрив провадження за позовом керівника Укрспирту до Мінекономіки

13 липня 2020, 16:30

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом Сергія Блескуна до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України щодо визнання протиправним неприйняття рішення про оголошення конкурсного відбору керівника Укрспирту. Про це повідомила прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва.

«Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом Сергія Блескуна до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. Серед вимог позову – визнати протиправною бездіяльність міністерства щодо неприйняття рішення про оголошення відбору керівника особливо важливого для економіки Державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, позивач також просить суд зобов’язати Мінекономіки протягом 30 днів з моменту набрання законної сили рішенням суду у цій справі оголосити відбір на посаду керівника вказаного підприємства. Суд ухвалив рішення про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін та проведення судового засідання за наявними у справі матеріалами.

Нагадаємо, в.о. директора «Укрспирту» Сергій Блескун подав позов до суду через незаконну спробу звільнення із займаної посади.