друкувати


«Аграрний фонд» законтрактував за форвардною програмою 95 тис. т зернових у 2019\20 МР

13 липня 2020, 13:30

В червні АТ «Аграрний фонд» завершив форвардну програму закупівлі зерна 2019\20 маркетингового року, профінансувавши вітчизняних сільгоспвиробників на поставку 95 тис. т зернових. Про це в інтерв’ю Latifundist.com розповів директор комерційного департаменту АТ «Аграрний фонд» Володимир Лукієнко.

«Зазвичай після зміни керівництва компанії багато часу йде на те, щоб зрозуміти, в якому стані підприємство. Богдана Банчука призначили в.о. глави правління в середині травня, а в цей час вже мало хто укладає форвардні контракти, оскільки сезон контрактації практично завершений і ті, хто хотів законтрактуватися, вже це зробив. Але тим не менш, за місяць ми уклали форвардних контрактів на поставку близько 25 тис. т зернових», – зазначив Володимир Лукієнко.

Крім того, директор комерційного департаменту АТ «Аграрний фонд» поінформував, що Товариство реалізує залишки мінеральних добрив і більше ними займатися не планує.

Ми справді згортаємо програму мінеральних добрив: продаємо залишки і більше займатися ними не плануємо. Сфокусуємось на зерні та на продуктах його переробки… Крім того, ми вже думаємо про осінню форвардну програму. Поки складно говорити про деталі, але ми плануємо повернути Аграрний фонд на колишні обсяги закупівель зерна» – додав Володимир Лукієнко.

Нагадаємо, що станом на травень 2020 року АТ «Аграрний фонд» за форвардною програмою закупив у сільгоспвиробників 72 тис. т зернових.

Раніше повідомлялося, що за умови проведення власної переробки та підтримки уряду АТ «Аграрний фонд» зможе мати у складах не менше 20% борошна від того, що є на ринку. Детальніше читайте у публікації Продовольча безпека України на чотирьох – як її гарантують ДПЗКУ, Держрезерв, ДСБУ «Аграрний фонд» і АТ «Аграрний фонд».