друкувати


Два підприємства МХП підтвердили відповідність європейським екологічним стандартам

12 липня 2020, 10:00

Два підприємства агроіндустріального холдингу МХП – «МХП FOOD TRADING» і «Катеринопільський елеватор» – пройшли добровільну сертифікацію в торгівлі, що підтверджує відповідність європейським екологічним стандартам ISCC EU. Про це повідомляє прес-служба компанії.

«Екологічну орієнтованість вимагають споживачі, які симпатизують соціально активним компаніям і брендам, котрі виявляють турботу про природу й навколишнє середовище. Оскільки МХП є такою компанією, ми не змінюємо традицій і надалі добровільно проходимо сертифікацію», – вказали в компанії.

Згідно з повідомленням, попри ускладнюючий фактор карантину, сертифікація в цьому році для МХП розділилася на два етапи: робота аудитора з документами по електронній пошті та в телефонному режимі, і тільки потім – сам виїзд на сертифікаційні аудити.

Серед головних плюсів добровільної сертифікації – фактичне підтвердження соціальної відповідальності бізнесу перед суспільством.

Під час проходження аудиту на відповідність вимогам стандарту ISCC EU, аудитори міжнародної компанії Bureau Veritas оцінюють весь виробничо-логістичний цикл із точки зору належного зберігання та внесення добрив постачальниками сировини, дбайливого використання і захисту земельних і водних ресурсів, контролю і оцінки викидів парникових газів, які утворюються як у процесі вирощування зернових і олійних культур, так і в процесі їхньої переробки і транспортування.

Компанії-власники такого сертифіката надають методологічну підтримку своїм незалежним постачальникам, щоб вони могли підтвердити міжнародним аудиторам свою повну прозорість і відповідність світовим практикам ведення бізнесу.

Якщо врахувати, що в кожної іноземної великої компанії-виробника десятки, а може й сотні підрядників, така сертифікація стає потужним каталізатором модернізації технологій, процесів і процедур агрогосподарств у всьому ланцюжку поставок. Крім того, такий жорсткий аудит стає мотивацією до прозорості бізнес-діяльності господарств і підприємств середнього та малого масштабу, адже «сірий» агробізнес загрожує не тільки збитками бюджету, а й іміджевими (і, як наслідок, фінансовими) ризиками великим глобальним операторам, – відзначили в МХП.

Особливо це важливо, наголосили в прес-службі, для великих міжнародних виробників у таких «репутаційно чутливих» галузях, як переробка аграрної продукції і виробництво продуктів харчування.

Тут питання екологічного характеру і якості нерозривно пов'язані, – вважають в агрохолдингу.

Нагадаємо, що дві птахофабрики МХП підтвердили статус виробника без застосування антибіотиків.