друкувати


Детінізація землі сприятиме розвитку малого та середнього фермерства, – уряд

12 липня 2020, 07:29

Детінізація разом із програмами підтримки аграріїв сприятиме розвитку малого та середнього фермерства. Про це на своїй сторінці у facebook написав прем’єр-міністр України Дениc Шмигаль.

«На попередньому засіданні уряду я наголошував, що запропонований народними депутатами законопроєкт №3131, яким пропонувалось збільшити податок на гектар для малого фермера, варто доопрацювати. Особливо в умовах кризи, коли фермери навпаки потребують підтримки від держави», – написав він.

Він додав, що rомітет з питань фінансів, податкової та митної політики запропонував більш конструктивний варіант законопроєкту про детінізацію с/г земель.

Для фізичних осіб-підприємців, зокрема сімейних фермерських господарств, ставка податку зменшена з 5% до 2% від нормативної грошової оцінки, а перші 2 роки (2021-2022 рр.) пропонується пільговий перехідний період із нульовою ставкою. Детінізація разом із програмами підтримки аграріїв сприятиме розвитку малого та середнього фермерства, – додав.

Нагадаємо, що голова Держгеокадастру Роман Лещенко назвав три кроки з детінізації сільськогосподарської землі в Україні. Він виступив спікером під час зернової конференції Grain Ukraine 2020.