друкувати


У ДП «Племрепродуктор «Степове» повідомляють про візит до них СБУ у жнива

11 липня 2020, 12:33

У ДП «Племрепродуктор «Степове» повідомляють про візит до них СБУ та заявляють, що це може зірвати вчасне проведення жнив. Про конфлікт сповіщає Аgronews.

У повідомленні представників державного підприємства зазначається, що на підприємстві відбуваються обшуки та звинувачують у інциденті керівника СБУ Миколаївської області Віталія Герсака, який дав завдання провести ревізію. 

Про причини обшуку розповідає адвокат Костянтин Пасіка, який знаходиться на підприємстві.

«По-перше – парадоксальним є те, що вся справа базується на свідченнях працівника, який працював у 2017 році; по-друге  –  слідчий суддя не запитував ніяких документів з підприємства. І взагалі це підзвітність НАБУ, тобто це  фактично повне беззаконня і тиск на фермерів», – сказав адвокат.

Очевидці подій розповідають, що в той самий час, коли відбувався обшук до приміщення управління СБУ в Миколаївській області приходили голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко разом зі помічницею, а також представники місцевої депутатської фракції «Наш край». 

Єдиний майновий комплекс ДП «Племрепродуктор «Степове» спеціалізується на виробництві та реалізації великої рогатої худоби та свиней, а також вирощуванням зернових, олійних та кормових культур. Інформація про продаж підприємства розміщена на Prozorro.sale як об'єкт малої приватизації. Про продаж розповідав у інтерв'ю AgroPolit.com екс-заступник міністра економрозвитку Павло Кухта.