друкувати


Естонія виділила 100 тис євро для вилову риби в Україні ― прес-служба

11 липня 2016, 18:12

Міністерство закордонних справ Естонії виділило грант у розмірі 100 тис євро на проект із розробки та запуску інформаційної системи моніторингу промислового вилову риби в Україні. Про це повідомляє прес-служба Держрибагентства.

Завдяки системі моніторингу держава отримає можливість в режимі реального часу відслідковувати обсяги промислового вилову.

«Україна отримає електронну інформацію про операції та угоди в сфері рибного господарства, історію даних всього сектору професійного рибальства: дозволи на вилов, дані про вилов та про первинний продаж, декларацію про розвантаження, транспортні документи. Програма також буде інтегрована з реєстром риболовних суден», ― повідомив голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

«В рамках проекту запланована адаптація інформаційної системи Естонії відповідно до українського законодавства, її модифікація з метою подальшого застосування в рибному господарстві України», ― прокоментував Тоомас Кеввай, віце-канцлер з питань харчової безпеки, науки та розвитку Міністерства сільського життя Естонії

Проект із впровадження системи розраховано на 9 місяців – з вересня 2016 по травень 2017 року. Він складається з 5 етапів. На першому етапі, з вересня по жовтень, естонською стороною буде здійснено аналіз рибного господарства України та проведено технічні роботи (розроблено панель адміністратора з базовими функціями, адаптовано елемент звітності). З листопада по лютий естонські та українські спеціалісти разом працюватимуть над адаптацією системи. У березні система моніторингу промислового вилову риби має розпочати роботу у тестовому режимі. В подальшому її роботу координуватиме українська сторона, якій естонські колеги організують необхідне навчання.