друкувати


До 4 вересня реєстраторам і нотаріусам слід пройти додаткову ідентифікацію для доступу до Держреєстру прав на нерухомість

9 липня 2020, 16:00

З 6 липня по 4 вересня 2020 року державні реєстратори та нотаріуси мають підключитися до засобу додаткової ідентифікації під час проведення реєстраційних дій у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Про це повідомляє сайт Мін'юсту. 

«З метою ефективного захисту майнових прав громадян і суб’єктів господарювання Мін’юстом було прийнято рішення про обов’язкове підключення державних реєстраторів та нотаріусів до засобу додаткової ідентифікації користувача при виконанні реєстраційних дій в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Такий крок має повністю унеможливити будь-які несанкціоновані втручання в роботу цього реєстру», – ідеться у повідомленні.

Це сталося завдяки Наказу № 1846/5, який набув чинності 29 червня 2020 року.

Розроблено графік підключення державних реєстраторів до засобу додаткової ідентифікації з використанням одноразового паролю.

Звертаємо увагу, що у разі невиконання державними реєстраторами та нотаріусами вказаної вимоги наказу, їхній доступ до реєстру буде блоковано та відновлено лише після підключення засобу додаткової ідентифікації. Територіальні органи Міністерства юстиції разом з регіональними філіями технічного адміністратора Державного реєстру речових прав на нерухоме майно забезпечують виконання цього графіку на місцях, – зазначили у Мін’юсті.

Нагадаємо, що у Раді пропонують саджати за грати недобросовісних реєстраторів і нотаріусів.