друкувати


За прогнозами фахівців цьогорічний врожай кукурудзи буде на рівні – 38 млн т

11 липня 2020, 10:19

Минулого року у нас середня врожайність кукурудзи була – 7,2 т/га; позаминулого – 7,8 т/га; цьогоріч, я думаю, врожай буде на рівні – 7-7,2 т/га. Таку думку в коментарі для AgroPolit.com висловила менеджер з розвитку бізнесу компанії Maxigrain Олена Нероба.

«Цього року посівні площі кукурудзи у нас були збільшені на 10% і становлять 5,4 млн га, але зважаючи на той факт, що початок посівної кампанії припав на посушливу погоду і така погода за прогнозом буде триматися близько 2 місяців, прогнози – стримано оптимістичні. Минулого року у нас середня врожайність була – 7,2 т/га; позаминулого – 7,8 т/га; цьогоріч, я думаю, врожай буде на рівні – 7-7,2 т/га. Але варто зважати, що найскладніші місяці попереду. Коли закінчилася посівна, пішли дощі – це дуже допомогло кукурудзі. Сьогодні середні показники стану цієї культури по країні мають дуже привабливий вигляд, але також дуже важливо, щоб у подальшому їй вистачило вологи. Мої обережні прогнози на врожай кукурудзи – близько 38 млн т», – пояснила ситуацію Олена Нероба.

Детальніше про врожай зернових, ціни на пшеницю, кукурудзу та ячмінь, а також експортні перспективи України читайте у матеріалі: «Ціни на зернові — підсумки попереднього маркетингового року та прогнози на 2020-2021»