друкувати


Ринок землі у Європі та Америці: чим іноземний досвід може бути корисним для України

7 липня 2020, 08:26

Країни Північної Америки та Європи мають свій унікальний досвід запровадження ринку землі.  AgroPolit.com у своєму матеріалі вирішив розповісти нашим читачам про їхній шлях запровадження земельної реформи та чим він може бути корисним для України. 

«Старі країни-члени ЄС та Швейцарія характеризуються високим рівнем економічного розвитку, соціальних стандартів та добробуту населення. ВВП на душу населення коливався в діапазоні $21,500-85,600. Основними принципами політики розвинених європейських країн стосовно власності на землю с/г призначення є забезпечення права на вільний рух капіталу, відкриття та ведення приватного бізнесу та відсутність дискримінації», – ідеться у матеріалі .

У матеріалі йдеться, що кожна з країн даної групи пройшла свій шлях розвитку та формування ринку с/г землі, реформи проводилися в різні періоди і в різних умовах.

Більшість країн стикалися з проблемами неефективного виробництва, обмеженістю ресурсів, високою інтенсивністю використання земель і значною фрагментацією ділянок», – зауважують автори.

Більше читайте у матеріалі.

Нагадаємо основні положення та наслідки закону про вільний ринок.