друкувати


Гуманітарний штаб на Тернопільщині прозвітував про заходи з протидії COVID-19

2 липня 2020, 09:00

За час роботи Гуманітарного штабу Тернопільського району для боротьби з COVID-19 було зібрано 1 млн 47 тис. гривень, які пішли на забезпечення лікарень і лікарів всіма необхідними засобами захисту. Про це в інтерв'ю для AgroPolit.com повідомив народний депутат, секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський.

«Згодом штаб переріс у статусі до рівня окружного: розширив свою діяльність на Козівський, Бережанський, Підгаєцький та Зборівський райони, допомагали лікарні Монастириського, селам і ОТГ Кременецького району. 

Я об’їздив зі своїми помічниками ключові лікарні, зустрічався з головними лікарями та медиками. Працював у 165-му окрузі на Тернопільщині. Всі медики як один говорили, що готові зустріти пандемію, але не мають із чим, окрім досвіду та голих рук», — повідомив Іван Чайківський.

Зазначається, що протягом перших тижнів роботи штабу було налагоджено пошиття захисних комбінезонів для медиків.

Також для безпеки лікарів передали:

Допомагали не тільки районним лікарням, а й окремим геріатричним відділенням, які опікуються проблемами людей похилого віку, допомогу привозили в ОТГ для створення безпечних умов роботи сімейним лікарям.За кошти, які залишилися на рахунках благодійних фондів чи громадських організацій, буде закуплено медичне обладнання для цих районів, де ми допомагали лікарям почуватися в безпеці», — підсумував Іван Чайківський.

Нагадаємо, лікарі в районах на Тернопільщині отримали комплекти індивідуального захисту від команди народного депутата Івана Чайківського та місцевих волонтерів.