друкувати


У Зеленського представили законопроєкт щодо «інвестиційних нянь»

1 липня 2020, 15:00

У вівторок, 30 червня, під час засідання Національної ради реформ заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів представила законопроєкт про підтримку і стимулювання інвестицій. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Засідання відбулося під головуванням президента України Володимира Зеленського.

За словами Ковалів, основою документа стала ідея, яку президент назвав «інвестиційними нянями».

У проєкті закону йдеться про підтримку українських та іноземних інвесторів, сума інвестицій яких перевищує 30 млн євро і які створюють понад 150 робочих місць із середньою зарплатою на 15% більше, ніж у регіоні, де така інвестиція буде здійснена. Ці інвестори отримають прямий договір з урядом.

Це дає гарантію кожному конкретному проекту інвестора, що вони мають не тільки податкові пільги. Вони отримують десятирічну перспективу і гарантію стабільності», — наголосила Ковалів.

Крім того, інвестори отримають інвестиційного менеджера, який буде супроводжувати їх від початку проекту до його закінчення. Також інвестори отримають до 30% вартості інвестицій з різними наборами стимулів. Наприклад, це можуть бути фіскальні стимули.

Ці інструменти будуть доступними і для українських, і для закордонних інвесторів», — зазначила Ковалів.

Вона заявила, що законопроєкт готовий до винесення на розгляд парламенту. Оскільки він пройшов попереднє обговорення з урядом, профільними комітетами ВР і Національною інвестиційною радою.

Нагадаємо, Україна отримає $200 млн на програму приватних інвестицій в агробізнес.