друкувати


Ціни на цукор зросли найбільше серед продовольства ― ФАО

10 липня 2016, 12:32

У червні показники підіндексів всіх сировинних товарів, за винятком рослинних масел, виросли, причому найбільше ціни піднялися на цукор. Про це повідомляється на сайті Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

У червні 2016 р середнє значення індексу продовольчих цін ФАО (ІПЦФ) склало 163,4 пункту, що на 6,6 пункту (4,2%) вище показників травня, але на 1% нижче відповідного показника минулого року. У червні було відзначено не тільки продовження зростання показника ІПЦФ п'ятий місяць поспіль ― в цьому місяці зареєстрований найбільший його приріст за останні 4 роки.

Середнє значення індексу цін ФАО на цукор в червні склало 276 пунктів, що на 35,6 пункту (14,8%) вище травневого рівня.

«Цей різке зростання цін став відображенням несприятливих прогнозів по найбільшому виробнику і експортеру цукру - Бразилії. Такі прогнози були сформовані в зв'язку з сильними дощами, ускладненим збором врожаю, привели до зниження його обсягів. Дощова погода не тільки призводить до зменшення виробництва цукру на тонну очерету, а й спонукала перенаправити значні обсяги цукрового очерету на виробництво етанолу, що також сприяло зростанню цін на цукор», ― йдеться в повідомленні.