друкувати


Законопроект 3556 про зменшення ставки ПДВ зіграє на руку всім виробникам: і малим, і середнім, і великим

3 липня 2020, 07:19

Законопроект 3556 про зменшення ставки ПДВ зіграє на руку всім виробникам: і малим, і середнім, і великим.Так прокоментував голова об'єднання «Агро-Продовольчої Ради» Іван Слободяник для Agropolit.com ініціативу законотворців, які пропонують зменшити ставку ПДВ на низку аграрних товарів з 20% до 14 %.

Нагадаємо, в Раді також розглянуть пропозицію з поверненням норми про державну компенсацію на рівні не менше1 % ВВП

«Законопроект, безумовно, може мати позитивний економічний ефект, оскільки він вводитиме зміни в роботу господарств. Зараз у багатьох фермерів «вхідний» ПДВ набагато нижчий ніж «вихідний» ПДВ. Це породжує «чорний вал зерна». Тож ініціатива зі зменшенням ПДВ – дуже добре, але я ще б зменшив цей показник до 10% – це було б в самий раз. Законопроект зіграє на руку всім виробникам: і малим, і середнім, і великим. Адже, коли «вихідний» ПДВ не перекриває «вхідний», чимала кількість підприємств втрачає значні суми на податках, що, власне, і спонукає багатьох аграріїв залишатися в тіні. Закон має вирівняти ситуацію», – заявив  Іван Слободяник.

Детальніше про можливі наслідки для АПК після прийняття законопроекту 3556 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції», читайте у матеріалі: Черговий раунд у боротьбі з тінню – у Верховній Раді зареєстровано законопроект про зменшення ставки ПДВ для агропродукції.