друкувати


Олег Бахматюк звернувся до послів G7 щодо незаконних дій НАБУ

30 червня 2020, 13:05

Олег Бахматюк звернувся до послів «Великої сімки» із заявою про незаконні утиски прав і свобод з боку керівництва НАБУ в корисливих інтересах з метою отримання контролю над однією з найбільших аграрних компаній України. Відповідне звернення, направлене до послів країн G7 (США, Японія, Німеччина, Велика Британія, Франція, Італія, Канада), розміщене на офіційному сайті компанії Олега Бахматюка «Укрлендфармінг».

В листі до послів «Великої сімки» Бахматюк пише, що справа НАБУ проти нього пов’язана з численними процесуальними порушеннями з боку слідчих органів і з особистими інтересами вищих посадових осіб держави. Серед таких осіб Бахматюк називає директора НАБУ Артема Ситника, який відмовляється виконувати остаточне рішення суду і закривати справу, яка була відновлена постановою колишнього заступника генпрокурора Каська з численними порушеннями законодавства після того, як вона вже була розслідувана і закрита рішеннями судів через відсутність складу злочину.

Зокрема Бахматюк заявляє: «Спираючись на відомі мені факти і на публікації журналістських розслідувань авторитетних українських ЗМІ, що повторне протизаконне відкриття справи проти мене ініціював колишній голова Офісу Президента Андрій Богдан, який має бізнес-інтереси в аграрній галузі. Предметом його інтересу є моя аграрна компанія, яка є однією з найбільших в Україні». Бахматюк пише, що «виконавець цього замовлення — голова НАБУ Артем Ситник».

Бізнесмен також зауважив, що він і його компанія незаконно потерпали від неправомірних утисків, що підтверджується рішенням суду, а саме розслідування з вересня минулого року відбувалося з численними грубими порушеннями законодавства.

Зараз відбуваються чергові порушення норм і принципів права. НАБУ і САП не виконують остаточне та таке, що не підлягає оскарженню, рішення Печерського районного суду м. Києва і Офісу генерального прокурора про закриття справи», — зазначає Олег Бахматюк.

Він вважає, що має всі перспективи отримати позитивне рішення міжнародних судів щодо порушення його прав з боку НАБУ, але «в умовах кричущого порушення норм закону і прав людини в Україні з боку посадових осіб такі рішення міжнародних судів на нашу користь можуть бути ухвалені занадто пізно і компанія може перейти під контроль людей, пов’язаних з владою, з порушенням прав міжнародних інвесторів компанії», наголосив Олег Бахматюк.

Бізнесмен заявив послам, що «абсолютно незаконні та упереджені дії директора НАБУ Артема Ситника, що мають усі ознаки змови, не виключаю — з метою передачі під контроль іншим особам моєї аграрної компанії, в якій працює 27 тисяч людей, яка виробляє 1% ВВП і яка за останні 3 роки сплатила 7,7 млрд грн податків. Незаконні юридичні дії Артема Ситника пов’язані з економічними інтересами щодо моєї компанії».

Нагадаємо, власник компанії Ukrlandfarming Олег Бахматюк сподівається повернутися в Україну найближчим часом. Детальніше про це цитайте у інтерв'ю на AgroPolit.com.

Раніше повідомлялося, що 22 листопада 2019 року Олега Бахматюка в Україні оголосили в розшук.  Власника компанії Ukrlandfarming звинуватили у нецільовому використанні 1,2 млрд грн рефінансування від НБУ. Сам Бахматюк заявив, що справа проти нього політично вмотивована і «замовлена» особисто екс-головою Офісу президента Андрієм Богданом.