друкувати


Зменшення ставки ПДВ з 20% до 14% буде вигідним селянам, які продають сировину, і невигідним закупівельникам-переробникам

2 липня 2020, 07:25

Варто ретельно проаналізувати можливі наслідки законопроєкту №3556, хоча, в цілому, це правильне рішення – зменшити ставку ПДВ. Такою думкою в коментарі для Agropolit.com поділився колишній заступник міністра аграрної політики і продовольства України Віктор Шеремета.

Нагадаємо, в парламенті готується до розгляду законопроєкт про зменшення розміру ПДВ для аграріїв з 20% до 14% 

«Я навіть більше скажу, у 2018 році ми проводили розрахунки по переробці, і вже тоді було зрозуміло, що подібний законопроект буде вигідний селянам, які продають сировину і невигідний закупівельникам-переробникам. Адже у них «вхідне» ПДВ буде 14%, а «вихідне» – 20%. Переробники мають сплатити різницю у 6%», – заявив Віктор Шеремета.

Детальніше про можливі наслідки для АПК після прийняття законопроєкту №3556 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції», читайте у матеріалі: Черговий раунд у боротьбі з тінню – у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт про зменшення ставки ПДВ для агропродукції.