друкувати


В парламенті готується до розгляду законопроєкт про зменшення розміру ПДВ для аграріїв з 20% до 14% 

30 червня 2020, 10:30

На даний час в парламенті готується до розгляду ініціатива деяких депутатів щодо зменшення розміру ПДВ для аграріїв з наявних на сьогодні 20% до 14% за окремими групами товарів. Про це в коментарі для Agropolit.com заявив секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський.

Нагадаємо, в Раді також розглянуть пропозицію з поверненням норми про державну компенсацію на рівні 1 % ВВП

«Розцінюю це як реальний вклад держави в галузь, котра є бюджетонаповнюючою, де розвиток та економічна віддача від аграрного сектору можливі тільки при комплексній і системній підтримці з боку центральної влади. До речі, саме такі домовленості були між сільгоспвиробниками та владою при відміні спецоподаткування. Тому, коли держава нарешті має намір виконати свою частину обіцянок, то це можна тільки вітати», – заявив Іван Чайківський.

За його словами, це буде реальна допомога аграріям у посткарантинний період, напередодні врожаю 2020, який вже прогнозують меншим, ніж в попередні роки. Крім того, пільгове ПДВ стосуватиметься тих груп товарів, які лягають в основу стимулювання розвитку переробної галузі. 

Детальніше про можливі наслідки для АПК після прийняття законопроєкту №3556 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції», читайте у матеріалі: Черговий раунд у боротьбі з тінню – у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт про зменшення ставки ПДВ для агропродукції.