друкувати


У Львові запрацював перший в країні компостувальний майданчик

29 червня 2020, 12:00

У Львові презентували послугу переробки органічних побутових відходів на професійному обладнанні для компостування ТМ BACKHUS (Німеччина). Весь процес компостування показали на компостувальному майданчику на вул. Пластовій, 13. Про це повідомляє сайт у міськради. 

Як зазначив представник агрофірми «Колос» Сергій Петрик, наразі компостування у Львові відбувається за технологією, яку розробила їх компанія.

«Процес компостування має три стадії — старт, пік і фініш. На кожному етапі задіюється професійна техніка, додаються відповідні біопрепарати, контролюється температурний режим і відбуваються процеси, які в результаті покращують якість готового компосту», — розповів Сергій Петрик.

 За словами директора ЛКП «Зелене місто» Святослава Євтушенка, Львів — перше місто в Україні, яке розпочало пілотний проект із роздільного збору, вивезення і компостування органічних відходів.

Наразі до роздільного збору органіки долучаються все більше перевізників. Передбачається, що з кожним місяцем географія розміщення контейнерів для роздільного збору органічних відходів розширюватиметься і в перспективі всі органічні відходи, які утворюються у Львові, потраплятимуть на компостування, — зазначив посадовець.

Нагадаємо, що Україна, як аграрна країна має величезний біоенергетичний потенціал.