друкувати


Депутат запропонував як ліквідувати питання Сільгоспінспекції ― законопроект

9 липня 2016, 16:45

Вчора зареєстрували законопроект № 4922 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації системи державного управління у сфері сільського господарства». Про це повідомляє народний депутат України Олег Кулініч.

Законопроектом пропонується остаточно вирішити питання ліквідації Сільгоспінспекції.

"На сьогодні дуже багато законів містять повноваження цього органу, ліквідація якого розпочалася ще в 2014 році. Проектом пропонується передати повноваження декільком існуючим органам: МінАПК, Держпродспоживслужбі, МВС та Укртрансінспекції", ― пояснює він.

За його словами, проектом вносяться зміни до 44 законів України, що стосуються агропромислового комплексу. Що ж до повноважень Сільгоспінспекції по земельному контролю, то це питання ми вирішуємо у законопроекті № 4355 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель», який вчора було підтримано Аграрним комітетом у другому читанні.

"Сподіваюсь на якнайшвидше прийняття цих проектів парламентом, оскільки в сфері АПК повинен існувати реальний контроль", ― додає Кулініч.