друкувати


В Україні готують новий стандарт проектування елеваторів

29 червня 2020, 08:26

Український інститут сталевих конструкцій імені В.М. Шимановського за підтримки Асоціації «Український центр сталевого будівництва» (УЦСБ) створив проект техзавдання на розроблення галузевих будівельних норм (ГБН) сталевих силосів для зберігання й перевалки зерна під назвою «Силоси сталеві з гофрованою стінкою для зерна. Норми проектування». Про це повідомляє  gmk.center.

Необхідність прийняття нової нормативної бази зумовлена старінням чинних будівельних норм і збільшенням кількості аварій на силосах.

«Численні аварії сталевих силосів для зберігання й перевалки зерна – основна причина необхідності в нормуванні. Зараз перелік чинних будівельних норм для проектування і будівництва об’єктів агропромислового комплексу включає введені в дію понад 20 років тому нормативні документи, серед яких чинні сьогодні норми колишнього Радянського Союзу (СНиП). Ці норми не відповідають вимогам українського законодавства, міжнародним нормам і правилам, вимогам пожежної безпеки, а також сучасним вимогам до будівель і споруд та потребують перегляду або заміни», – відзначають в УЦСБ.

Нагадаємо, що експерт назвав 5 питань, які має вирішити Укрзалізниця для покращення аграрної логістики.